Ang levegger

Enkelte sameiere som har gått til anskaffelse av levegger fra Norsol har oppdaget en glippe mellom leveggen og balkonggulvet/taket som følge av at balkonggulvet ikke er i vater (da vannet skal renne utover). Dette fører til at leveggene ikke lar seg stramme opp fullstendig og slår noe i vinden.

Styret er i kontakt med Norsol for å finne en løsning på dette, feks etterlevering av ekstra ledd/ring til festet i bunn for forlenging av den ene siden. Mer informasjon kommer når vi har det.

Hold rømningsveiene fri

Ganger og trapper er rømningsveier ved brann. Dersom brannalarmen går må du umiddelbart forlate leiligheten og ta deg ut til lekeplassen/gressplen på fremsiden av bygningene. Dersom gang/trapp er røykfylt, hold deg i etasjen. Rømning skjer da via balkong/vindu. IKKE TILBAKESTILL BRANNALARMER DU IKKE HAR UTLØST I EGEN LEILIGHET, la brannvesenet avgjøre om dine naboer brenner inne.

Heisene kan ikke brukes når brannalarmen går, i 5A og 7A vil disse bli stengt av en branngardin i etasje U1 og U2. Dette for å hindre røyk i å spre seg oppover i etasjene.

Da ganger og trapper er rømingsveier er det IKKE LOV Å OPPBEVARE LØSE GJENSTANDER UANSETT STØRRELSE.
Eksempler på dette er barnevogner, sykler, sparkesykler, akebrett, ski, sko, lykter, blomsterkrukker med mer. Ved en brann med røykutvikling kan beboerne snuble i disse gjenstandene. I verste fall finner man ikke veien ut fra etasjen, eller tilbake til leiligheten.

Styret og vaktmester vil fjerne og kassere gjenstander som vi finner plassert i rømningsveiene. Den ansvarlige sameier vil få skriftlig advarsel og gjentagende hendelser vil bli ansett som mislighold i henhold til sameiets husordensregler.

Dersom det går liv tapt i en brann, og det viser seg at rømningsveien var blokkert kan den ansvarlige som har satt gjenstandene i rømningsveien bli dømt for dette.

Vi setter pris på all hjelp med å opprettholde sikkerheten i sameiet, ved å gi beskjed dersom du ser gjenstander som er hensatt i sameiets fellesarealer.

Mvh

Styret@elvelunden.no

http://www.osloby.no/nyheter/–Barnevogner-er-brannfeller-5346810.html
https://www.facebook.com/oslobrann/