Elvelunden fellesområder – Styrets innstilling til ekstern bruk

Med basis i oppstått diskusjon av ekstern bruk av Elvelunden sine uteområder, er det gjennomført en styrebehandling av saken. Vi ser ingen direkte utfordringer knyttet til dette, men anser det heller som et positivt bidrag for å skape et godt nærmiljø med våre naboer. Det vil ved ferdigstillelse av Fernanda Nissens Gate etableres mange lekeplasser med ulike fasiliteter, og en fleksibel bruk av hverandres fasiliteter tror vi vil glede både barna og de voksne. Dette fordrer selvsagt en respektfull bruk hvor retningslinjer overholdes og at søppel og gjenstander ikke blir liggende igjen.

Vi håper dette er en holdning som gjenspeiler synet til alle våre beboere og at vi sammen kan skape et godt nærmiljø.

Med vennlig hilsen
Styret Elvelunden

13 tanker om “Elvelunden fellesområder – Styrets innstilling til ekstern bruk

 1. Hei:) Er egentlig ikke enig i dette. Har opplevd at en barnehage med 20 barn har tatt seg til rette på lekeplassen og da lurer jeg på hvem som er ansvarlige hvis noe blir ødelagt? Hvilke retningslinjer henvises det til, og hvor fremkommer disse?

 2. Hei,

  Med basis i at dette er barn boende hos oss eller vår naboer faller det inn under samme vurdering fra min side. FUS barnehage skal blant annet prioritere barn fra Fernanda Nissens Gate.

  Når det gjelder retningslinjer henvises det til våre husregler, normal respektfullt bruk av utstyr og generell folkeskikk. Ting som blir ødelagt løser vi med god dialog med våre naboer og barnehager.

  Personlig ser jeg ingen problemer med at 20 barn kommer innom og koser seg i våre fasiliteter, men opplys meg gjerne om det er utfordringer knyttet til dette, så skal vi vurdere løsninger.

  Mvh
  Christian

  • Hei igen.
   Når jeg har sett barnehager innom vår lekeplass er det ikke Fus barnehage men barnehager fra andre steder.
   Det var vel enighet på beboermøte om skilting og tettere beplanting?

   • Hei,

    Det ble ikke fattet en besluttet på dette, men innspillet ble notert. Styret har som nevnt diskutert bruken av plassen og dette er vår innstilling.

    Beplantning av tomten ser vi gjerne nærmere på.

    Mvh
    Christian

 3. Hei,
  Helt enig med Styret i denne saken. Dersom vi forventer at barn fra Elvelunden skal kunne benytte huskene og ballbanen til FN10 og andre omkringliggende fasiliteter, så må vi også akseptere at andre benytter våre apparater. Dessuten er det hyggelig med litt liv og røre utenfor.

 4. Hei! Jeg oppfatter at det nå skrives om to forskjellige problemstillinger. En gjelder våre naboers bruk av våre uteområder, og for så vidt vår bruk av deres. En annen gjelder eksterne turgåere/grupper (ikke naboer) sin bruk av området som offentlig park, noe som skjer daglig. Mange sameiere vil nok mene at dette også er helt greit, og bidrar til liv og røre, men ikke alle. På forrige beboermøte kom det da også flere innspill ang. både gjerde, beplantning og skilting for å begrense adgangen fra turveien langs Akerselva. Har styret diskutert og vurdert en innstilling i forhold til «ekstern bruk» av området vårt?

 5. Hei,

  Personlig stiller jeg meg kritisk til påstanden om stor bruk av fellesområdet fra forbipasserende, men at dette i stor grad er våre naboer rundt oss (hele Fernanda Nissens Gate). Om jeg tar feil her må dere gjerne korrigere meg på det.

  Når det gjelder beplantning er det noe vi gjerne ser nærmere på som nevnt i tidligere melding. En fullstendig avsperring av tomten med gjerder, port og privatskilt stiller jeg meg dog personlig kritisk til.

  Mvh
  Christian

 6. Er det mulig på en høflig og vennlig måte å spørre sameiet i Fernanda Nissens gate 1 om å fjerne eller plante 4. trær som er døde utenfor nr. 7 B. De er meget stygge. Vennlig hilsen. Erik Bergseter.

 7. En ting man må ha i bakhodet her, er at Plan- og bygningsetaten aldri kommer til å gå med på en fullstendig inngjerding/avsperring av fellesområdet. Dette er en forutsetning for nye boligprosjekter, at det legges opp til et lekeareale som er prinsippet skal være åpent, så lenge det ikke er tekniske grunner til at dette må legge bak port i bakgård, etc. De vil nok derimot neppe ha noen innsigelser på at man lager et kraftigere skille med hekk mot gangvei langs elven, hvis man skulle ønske å markere at dette ikke er et parkanlegg som er en del av gangveien.

 8. Nå annonsere sameiere i andre sameier vårt fellesareal som sitt ifm salg av leilighetene sine:
  https://images.finncdn.no/dynamic/1280w/2017/5/vertical-2/29/9/969/519/99_452468354.jpg
  https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=96951999

  …og private barnehager har begynt å tjene penger på bruk av lekeplassen til Elvelunden gjennom organisert opphold der i åpningstiden deres.

  Blir det plass og ro til egne beboere på fellesområdet etterhvert, også på dagtid?

  Kanskje på tide å reflektere rundt konsekvensene av en raus holdning.

  Foreslår at Elvelunden-sameiet lager en hage hvor barn fra Elvelunden-sameiet kan dyrke ettårige nyttevekster. Følge med på naturens gang. Litt dyrket mark mitt i byen. Det vil berike miljøet og være supplerende i forhold til andre tilbud i nærheten. Kanskje vil vi fortsatt få ha en rolig plass mitt i byen. Kanskje kunne vi ha et humlehotell lengst syd, som forbipasserende kunne se på. Ramme inn området med ripsbusker. Et lite drivhus med kodelås?

  • Hei Bjørn

   Mange nyttige innspill her til utnyttelse av områdene våre Vi tar gjerne med oss disse forslagene i styre for videre behandling og vedtak.

   Det er en fordel om det sendes konkrete forslag per epost til styret@elvelunden.no, så tas det opp i neste møte.

   Mvh

   Audun B A
   Styremedlem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.